10 jaar ervaring         persoonlijk support         zeer tevreden klanten

Support Domein & E-mail

Wordt de domeinnaam geheel mijn eigendom?

Iedere domeinnaam welke wij registreren komt geheel op je eigen naam te staan. Je bent dus ook de (juridische) eigenaar van de domeinnaam. Ook het administratief en technisch contact komen op je eigen naam te staan. De gegevens zijn niet altijd zichtbaar in de 'whois', dit is afhankelijk van de extensie.

Ik wil mijn domein/website naar jullie verhuizen. Wat moet ik ondernemen?

Wanneer je de bestelling bij ons plaatst, krijgt je automatisch de mogelijkheid om de verhuiscode in te voeren. Allereerst kunt je het beste het contract bij je oude provider opzeggen om problemen achteraf te voorkomen. Hiermee kan je ook meteen een zogenoemde EPP/Authcode opvragen welke nodig is om de verhuizing te starten. Wij zullen de domeinnaam in verhuizing plaatsen en de bestelling afhandelen.

Hoe snel is mijn domein actief?

Over het algemeen kan je het beste 1 werkdag aanhouden. Echter is het ook mogelijk dat je domeinnaam al binnen 3 uur (.nl bijvoorbeeld binnen 2 uur) werkt.

Hoe snel is mijn domein actief?

Naast onze installatie-tool bestaande uit Wordpress en Drupal, zijn er diverse applicaties welke perfect draaien op het hosting pakket. Denk hierbij aan Joomla, Coppermine, phpBB, vBulletin, zen-cart, osCommerce, MediaWiki, Mambo. In onze installatie-tool komen in de toekomst nog diverse applicaties bij, welke je direct kunt installeren.

Wij raden aan om Magento webwinkels op Virtual Server (VPS) te draaien.

Wat zijn de mail server poorten?

Tijdens het instellen van een (nieuw) e-mailadres wordt gevraagd om poortnummers op te geven.

Wil je een e-mail instellen voor een mobiel apparaat? Dan raden wij aan om niet te kiezen voor POP3, maar voor IMAP. POP3 zal de e-mail opslaan op het apparaat. Dit kan een mobiele apparaat (telefoon of tablet) traag maken.

Kies je voor IMAP? (aanbevolen):
Gebruik poort: 143 (standaard)
Gebruik poort: 993 (met SSL beveiliging)

Kies je voor POP3?:
Kies voor: 110 (standaard)
Kies voor: 995 (met SSL beveiliging)

SMTP instellingen (uitgaande mail los bij te bestellen voor € 10,- p/jaar):
Om de SMTP server in te stellen (server voor uitgaande mail - fetch.mail-cluster.nl).
Kies voor 25 of 26 (standaard)
Kies voor 587 (met SSL beveiliging)

Let wel op dat je in het control panel bij het betreffende emailadres de uitgaande mailserver activeerd.

Support Hosting

Waarop moet ik letten bij webhosting?

Wil je een website maken en webhosting afnemen? Beantwoord dan de volgende vragen voor jezelf, zodat je een goede keuze uit onze hostingpakketten kunt maken:

 • Hoeveel ruimte heb ik nodig?
 • Hoeveel bezoekers verwacht ik op mijn website?
 • Heb ik een database nodig?
 • Hoeveel e-mailadressen wil ik gebruiken?
 • Met welke software wil ik mijn website maken?
 • Kan ik WordPress installeren op mijn hostingpakket? En wat zegt het popup venster?

  Natuurlijk kan dat! Via de My sLaunch omgeving is het zelfs mogelijk om met een druk op de knop WordPress te installeren. Let wel op dat je eerst een database gebruiker aanmaakt, alvorens je WordPress wilt installeren. De installatie duurt enkele seconden zo kan je direct aan de slag.

  Maar ook bieden wij passende WordPress hosting, hierbij nemen wij alles uit handen en zetten wij een WordPress installatie voor je klaar. Bekijk onze pakketten op onze WordPress hosting pagina.

  Er kan een popup venster verschijnen uit veiligheid voordat de wp-admin pagina verschijnt. geef hier bij gebruikersnaam en wachtwoord in: login

  Maken jullie backups?

  Jazeker, zowel voor onszelf als voor jou. Wij maken standaard iedere nacht een backup van alle data op onze servers en slaan deze op apart ingerichte machines op. Je kan ook vanuit het Control Panel zelf een snapshot maken op gewenste momenten. Zekerheid volop!

  Hoe activeer ik Gratis SSL??

  Je activeert Gratis SSL in de My sLaunch omgeving. Log in met je account. Ga in het menu naar 'SSL' en klik op 'SSL aanvragen'. Het duurt enkele minuten voordat het actief is.

  Let op: het kan zijn dat de aanvraag van Gratis SSL door de leverancier van de SSL-certificaten wordt afgewezen. De reden voor de afwijzing kunnen wij niet inzien. Als je aanvraag wordt afgewezen, wordt je hiervan op de hoogte gesteld per e-mail.

  Kan ik mijn gratis SSL-certificaat instellen voor meerdere domeinnamen?

  Je hebt bij iedere domeinnaam die je bij sLaunch Internet registreerd en die is gekoppeld aan een hostingpakket, de mogelijkheid om Gratis SSL te activeren.

  Hoe configureer ik mijn website voor SSL?

  Om je website goed aan te roepen via https is het belangrijk dat je de https-verbinding configureert in je website. Zorg daarbij dat alle onderdelen van je website via https worden aangeroepen. Hoe je dit doet verschilt per software, voor sommige programma's zoals WordPress zijn hier plug-ins voor, zoals 'Really Simple SSL'. Mocht je vragen hebben om het handmatig te doen binnen WordPress neem dan contact op met onze klantenservice.

  WordPress Basis webhosting voor € 3,- p/mnd meer informatie